Audio
&video

Geen lucht, maar zuurstof!

Dirk Lodewyckx

(52), algemeen directeur entertainment

‘Video killed the radio star’ was de eerste clip waarmee MTV zijn uitzendingen begon in 1981. Het moest de omwenteling illustreren die video teweeg zou brengen. Video kwam zijn belofte na, maar niet ten koste van radio. Integendeel! Ruim veertig jaar later is radio nog steeds alive-and-kicking. Meer nog, 2022 bleek voor zowel onze radio-, tv- als streamingbusiness een topjaar. Hoe dat komt, heeft meer te maken met de content dan met het medium.

Radio- en tv-programma’s krijgen zelden de eer van de grote kunsten. Ze worden nogal makkelijk weggezet als lucht. Frivool tijdverdrijf, dat toch voldoende interessant blijkt om voorwerp te zijn van de meest kritische recensies. Brood en spelen waar toch elke dag volledige krantenkaternen en websites aan gewijd worden. Vluchtig amusement dat toch gespreksstof levert rond menig koffieapparaat. En dat allemaal voor een dagelijkse portie gebakken lucht?

Er zijn weinig vormen van entertainment en companionship die zoveel impact hebben als radio en video. En wanneer het bovendien ontroerend, spannend of buitengewoon geestig is, dan is het allesbehalve gebakken lucht, maar wel hoogst noodzakelijke zuurstof waar ieder mens elke dag opnieuw naar smacht.

In 2022 brachten we met onze radio- en videomerken tonnen zuurstof. En na twee jaar corona werd die met grote, gretige happen naar binnen gewerkt.