Algemeen

“Het crossmediale

bereik

maakt ons uniek”

Julie Neyman (39)

directeur Advertising Sales België sinds april 2021. Daarvoor vervulde ze diverse functies binnen DPG Media.

Julie Neyman

directeur Advertising

Sales België

Julie Neyman startte in 2021 in haar nieuwe functie als directeur Advertising Sales België. De uitdaging is groot op deze markt waar het opboksen is tegen Big Tech, maar het vertrouwen ook. “Wij willen de voorkeurspartner van de adverteerder worden.”

Als National Sales Director bij DPG Media België deed Julie Neyman al veel ervaring op in het opbouwen van succesvolle klantrelaties. Sinds april 2021 is ze directeur Advertising Sales. Een drukke baan. “De combinatie van werk en privé is best pittig”, aldus de moeder van drie. “Als het kan, ga ik om te ontspannen graag lopen of fietsen en ik probeer het contact met vrienden te onderhouden. En dan is er nog de zee. Ik woon nu in Heusden bij Gent, maar ben afkomstig van Oostende. Ik ga heel graag terug naar de kust. Dat is altijd weer thuiskomen en geeft toch een beetje een vakantiegevoel.”


Hoe is de overgang naar je nieuwe functie bevallen?

“Ik was gelukkig al vertrouwd met het salesteam. De functie is nu veel breder. Ik ben als directeur Advertising Sales ook verantwoordelijk voor alles wat creatief is, omdat we op een creatieve manier met onze content naar adverteerders trekken. Ik heb een bredere kijk op de organisatie, waardoor ik bijvoorbeeld ook word betrokken bij de plannen van News City en de afdeling Entertainment. Het is pittig geweest, want het zijn grote teams waarmee we samen-werken, maar ik vind het heel fijn om te doen.”


Op welke manier probeer jij het beste uit je mensen te halen?

“Ik vind het heel belangrijk dat mensen in hun kracht gezet worden. Als je zelf kunt focussen op je sterktes en die maximaal kunt benutten in je baan, dan kun je het beste uit jezelf halen en topprestaties neerzetten. En dan ben ik ervan overtuigd dat je andere competenties ook nog meer en beter gaat ontwikkelen. Verder heb ik een down to earth-managementstijl. Ik houd van eerlijke en open communicatie en van een cultuur waarin iedereen aanspreekbaar en toegankelijk is. En een stem heeft.”


Wat is de sleutel tot succes in een sales-organisatie?

“Teamspirit. Camaraderie, samenwerken en vertrouwen op elkaars expertise. We hebben als salesorganisatie de uitdaging om alle merken te verbinden in een crossmediaal aanbod voor adverteerders. Dit lukt alleen als we al onze expertise samenleggen en zo onze adverteerders benaderen. En een can do-mentaliteit: in een commerciële organisatie zijn spirit, drive en passie heel belangrijk.”

“We hebben als sales­organisatie de uitdaging om alle merken te verbinden in een crossmediaal aanbod voor adverteerders”

Wat zijn de grote uitdagingen?

“De concurrentie is groter geworden. Je ziet heel veel nieuwe e-commerceplatformen opkomen. Kijk naar Instagram, waar online commerce een grote tak is geworden. Er zijn ook meer videospelers en apps die ook service aanbieden. Via de app van de bank KBC kun je bijvoorbeeld ook een voetbalwedstrijd meepikken. Op die manier trekken ze ook andere adverteerders aan. Een tweede uitdaging is de globalisering. België is een klein land. Als een adverteerder beslist waar hij zijn geld inzet, dan is België niet altijd het land met de grootste prioriteit. Hoe groter bedrijven worden, hoe meer internationale deals ze hebben met YouTube of Facebook. Daar komt ons digitaal aanbod wel onder druk te staan.”


Hoe kan DPG Media opboksen tegen die wereldspelers?

“Google en Meta zijn inderdaad wereldspelers met zeer sterke platformen. We willen net als zij inzetten op krachtige advertentieproducten, een betere kwaliteit van de user experience en efficiënte aankoopmanieren. Maar we kunnen ons ook sterker onderscheiden. Dat doen we met onze lokale, relevante content en onze betrouwbare merken. De veelheid van onze merken en platformen zorgt voor een sterk crossmediaal aanbod met een groot bereik. En misschien wel onze allerbelangrijkste troef: we staan dicht bij adverteerders en hun merken. Dankzij onze kennis van de lokale markt en cultuur willen wij hun aanspreekpunt zijn om merken met elkaar te verbinden. We moeten ons steeds afvragen hoe wij kunnen zorgen voor een sterker bereik. Het feit dat we het gesprek kunnen aangaan en dichter bij hen staan, is een voordeel dat wij hebben tegenover de grotere spelers. Dankzij onze kennis van de lokale consument, onze connectie met adverteerders en een sterk begrip van hun doelstellingen kunnen we het verschil maken in de markt. Zo willen we de voorkeurspartner worden.”

“We willen inzetten op drie belangrijke pijlers: operational excellence, customer centricity en een sterk crossmediaal aanbod”

Hoe kunnen de platformen van DPG Media nog beter inspelen op de klant?

“We proberen altijd een crossmediaal plan voor te stellen. Adverteert een klant op televisie, dan stellen we daarbij ook een radiocampagne of een displaycampagne op HLN.be voor. Tegelijkertijd kan er content lopen op VTM GO. Het crossmediale bereik is wat ons uniek maakt.”

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

“We willen inzetten op drie belangrijke pijlers: operational excellence, customer centricity en een sterk crossmediaal aanbod. Klantgerichter worden en de klant met zijn merken centraal zetten. We verbeteren onze service dankzij het verhogen van de expertise, de aftersales en het toegankelijker maken van ons aanbod via tools. We zetten in op een digitaal inclusieve salesaanpak en we voorzien een grondige training van onze mensen. We willen meer klanten leren kennen en bereiken: echte partners worden en nog meer meedenken met de business van onze klanten.”


Kan DPG Media nog klantgerichter worden?
“Zeker. Adverteerders zien het aanbod van DPG Media als één geheel. Zij zijn op zoek naar een sterk plan om hun doelgroep te bereiken. Als we klantgerichter willen worden, dan moeten we objectief heel goed de wensen van de klant begrijpen en hen over al onze media heen een oplossing aanreiken. De vraag die wij ons altijd stellen is: hoe kan elk contentplatform en elk merk zijn eigenheid behouden, en hoe kunnen wij als regie dat dan als één oplossing aanreiken aan adverteerders?”