Audio/Video

Kris Vervaet:

“RTL België wordt deel van de familie”

Kris Vervaet (50)

CEO DPG Media België sinds 2018. Daarvoor was hij werkzaam bij EDF.

In juni 2021 nam DPG Media RTL België over, samen met Groupe Rossel. Kris Vervaet, CDO & CEO België, vertelt wat deze tandem zo sterk maakt, en welke ambities ze koesteren voor RTL België.

DPG Media en Groupe Rossel nemen RTL België samen over. Vanwaar die gezamenlijke fiftyfifty overname?

“DPG Media en Rossel zijn erg complementair. We denken dat we RTL samen sterker kunnen maken, met wat wij elk te bieden hebben. Rossel kent Wallonië heel goed en is daar stevig regionaal verankerd. Wij hebben veel ervaring in radio en televisie, en hebben digitale competenties uitgebouwd. Met die samengevoegde kwaliteiten kunnen we RTL België versterken en nog dichter bij hun consumenten brengen. Er kwamen ook positieve reacties op het feit dat RTL wordt overgenomen door twee lokale spelers, want er waren ook buitenlandse geïnteresseerden.”


Groupe Rossel is geen onbekende voor DPG Media.

“Dat klopt. We go way back.” Hij lacht. “We hebben dertien jaar lang samen Mediafin, de uitgever van onder meer De Tijd, gerund en al veel samengewerkt. We kennen elkaar goed en er is vertrouwen. Dat moet ook als 50/50-aandeelhouders.”


Wat zijn de ambities met RTL?

“Eerst en vooral: RTL is een gezond bedrijf dat sterke merken in huis heeft. We denken dat we RTL de komende jaren vooral kunnen versterken in haar digitale transformatie, om het met een zwaar woord te zeggen. De consument kijkt, luistert en leest steeds meer digitaal. DPG Media heeft de laatste jaren enorm geïnvesteerd in de digitalisering van haar merken: niet alleen in digitale apps en platformen voor consumenten, maar ook in advertentietools voor onze adverteerders. Die tools, platformen en kennis kunnen we nu ter beschikking stellen aan RTL België. Door volop de digitale kaart te trekken, kunnen we ons optimaal wapenen tegen digitale giganten zoals Spotify of Netflix.”


“Daarnaast kunnen we RTL ook ondersteunen om waardevolle, lokale content te maken die aanslaat in Franstalig België. Dat is dan eerder samenwerken op het vlak van het creatieve proces. Op termijn willen we meer crossmediaal gaan werken en bruggen creëren, zoals we dat doen tussen VTM Nieuws en HLN. We merken dat zowel VTM Nieuws als HLN daar sterker door geworden is. Ik geloof dat dergelijke crossmediale samenwerking RTL ook sterker kan maken.”


Hoe gaat het proces nu verder?

“Na de goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) gaan we concrete actieplannen maken. We kijken er enorm naar uit om samen te werken met de mensen van RTL en onze passie en expertise ten dienste te stellen van hen. Ze worden deel van de familie. We zijn niet van plan in de ideeënfase te blijven hangen. Eind dit jaar willen we al iets kunnen tonen aan de consument.”

170

37

519

1,7